Do czego wykorzystać karmelowe masło orzechowe?
Trudno znaleźć kogoś, kto nie lubiłby masła orzechowego. Choć jest to przysmak ceniony przede wszystkim w Stanach Zjednoczonych, w Polsce także ma wielu miłośników. W dodatku firma Basia Basia dodaje do podstawowego produktu rozmaite inne składniki, dzięki czemu powstają wyjątkowe masła i kremy orzechowe, o różnej konsystencji oraz o wielu smakach. To świetny wybór dla osób, które chcą spróbować czegoś nowego. Oczywiście za wyjątkowe walory tych produktów odpowiada też ich naturalny skład.
Jedną z propozycji firmy jest karmelowe masło orzechowe, które ma dodatek słonego, chrupiącego karmelu. Taka konsystencja może przypaść wielu osobom do gustu nawet bardziej niż gładka. Na uwagę zasługuje jednak przede wszystkim smak, doskonale łączący w sobie słodycz, orzechową nutę oraz posmak słony. Produkt ten przypadnie do gustu także osobom, które lubią kremy do smarowania pieczywa, ale nie przepadają kiedy są one bardzo słodkie.
Do czego jeszcze produkt ten można zastosować? To idealny dodatek zarówno do świeżego pieczywa, jak i opieczonego - do tostów. Najlepiej smakują one z dodatkiem świeżych owoców. Kremy nadają się też do naleśników i różnego rodzaju placuszków, do owsianek, którym nadają naturalną słodycz i orzechowy posmak, czy do wypieków. Stanowią dobry dodatek do ciasteczek czy babeczek, przy czym najlepiej jest dodawać je do naturalnych słodyczy, np. pełnoziarnistych - to lekka alternatywa dla pełnych cukru i chemicznych dodatków słodyczy sklepowych.
Oczywiście na pewno nie zabraknie też osób, które będą krem wyjadać łyżeczką prosto ze słoika... Jego naturalny skład sprawia, że nic nie stoi temu na przeszkodzie, oczywiście jednak masło nie jest całkowicie pozbawione kalorii. Liczące je osoby muszą zatem spożywać krem w rozsądnych ilościach.